000 | 01885nam a2200337 i 4500 | ||
---|---|---|---|
997 | 0 | 0 | _e2 |
001 | 1923641 | ||
003 | PED079 | ||
005 | 20230414182955.0 | ||
007 | ta | ||
008 | 200930s2020 sp e |||| 0|spa c | ||
017 | _aB 10795-2020 | ||
020 | _a9788449337192 | ||
035 | _a(ES-MaREB)ES-MaREB01766513-6 | ||
035 | _aC01212460c | ||
040 |
_abp-tf _dVIGO1 _dPED079 |
||
080 | _a641.87 | ||
100 | 1 |
_aCasabona, Carlos _946456 |
|
245 | 1 | 0 |
_aBeber sin sed _b: guía para elegir bien lo que bebes _c/ Carlos Casabona, Julio Basulto. |
250 | _a1 ed. | ||
260 |
_aBarcelona _b: Paidós _c, 2020 |
||
300 |
_a323 p. _b: il. _c; 24 cm |
||
490 | 1 | _a( Divulgación ) | |
520 | 3 | _a Os autores propóñennos a primeira guía para orientarnos na cada vez máis ampla e complexa oferta de bebidas. Fronte á crecente oferta de bebidas, as recomendacións sobre o seu consumo son cada vez máis escasas e insuficientes, cando non erróneas e interesadas, mostrando unha clara influencia delobbiesde empresas que venden zumes, refrescos, bebidas enerxéticas, deportivas, alcohólicas, e un longo e líquido etcétera. Basta con comprobar como algunhas pirámides nutricionais mesmo mostran ao seu lado unha copa de viño e unha botella de cervexa, suxeríndonos esa entelequia denominada «consumo moderado». Doutra banda, e por se non fose pouco, cada vez hai máis evidencias científicas que demostran que case a metade dos adultos supera as recomendacións de inxesta de azucres a partir dos líquidos que bebe e devandito consumo relaciónase de maneira inequívoca coa actual pandemia de sobrepeso e obesidade na poboación. | |
650 | 4 |
_aBebidas _xSalud e higiene _946457 |
|
650 | 7 |
_aBebidas _xSaúde e hixiene _946458 |
|
700 | 1 |
_aBasulto Marset, Julio _946459 |
|
830 | 0 |
_aDivulgación (Paidós) _946460 |
|
852 | _aPED079 |